Ανθούριο

Εκτύπωση
Τιμή πώλησης 18,00 €
Περιγραφή

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπαθίφυλλο και τη ντιεφενμπάχια. Στα φυτώρια είναι περιζήτητο και γνωστό και με άλλες ονομασίες όπως «φλαμίνγκο» ή «πύρινη γλώσσα». Έχει κοντούς βλαστούς με φύλλα πλούσια, σε σχήμα καρδιάς που κοιτάνε πάντα προς το φώς. Τα λουλούδια του που μοιάζουν με σπαθιά έχουν συνήθως κόκκινα βράκτια και κίτρινους στήμονες στο κέντρο.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε και ανθούρια με κίτρινα, λευκά ή ροζ άνθη. Η ανθοφορία τους διαρκεί για εβδομάδες. Σαν τροπικό φυτό το ανθούριο έχει ανάγκη από ζέστη. Ιδανικά θα αναπτυχθεί αν το θερμόμετρο κυμαίνεται από 17 μέχρι 25 βαθμούς. Το χειμώνα προσέξτε τις χαμηλές θερμοκρασίες γιατί μπορεί να καταστρέψουν το φυτό σας.

Το καλοκαίρι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν την ανθοφορία με μικρότερη διάρκεια και εξασθενημένα χρώματα. Μέσα στο σπίτι ή το γραφείο το ανθούριο θα σταθεί μια χαρά σε σταθερή θέση χωρίς πολλές μετακινήσεις. Επιλέξτε σημείο που να μην έχει ξηρή ατμόσφαιρα και αποφύγετε τα aircondition, τα καλοριφέρ και τις μπαλκονόπορτες που κάνουν ρεύματα. Θέλει να βρίσκεται σε σημεία με υγρή ατμόσφαιρα. Χρειάζεται φώς για να ανθίσει, ειδικά Άνοιξη και καλοκαίρι η ανθοφορία του είναι πλουσιότερη.

Αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο ειδικά το καλοκαίρι γιατί μπορεί να καούν τα φύλλα και τα άνθη του.